Αικατερίνη Διαμαντή

Ονομάζομαι Αικατερίνη Διαμαντή και γεννήθηκα το 1989 στην Αθήνα. Η αγάπη μου για τη Τέχνη ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Ενώ ζωγράφιζα όπως όλα τα παιδιά στο νήπειο, ουσιαστικά η πρώτη επαφή μου με τη ‘ Τέχνη ‘ και τη σχολή ήταν στη πρώτη δημοτικού όπου επισκεφτήκαμε με το σχολείο το Πολυτεχνείο και είδαμε μια έκθεση απ΄τα παιδιά της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Γύρισα και είπα στη μαμά μου ότι εγώ όταν μεγαλώσω θα περάσω στη σχολή αυτή και θα κάνω έργα ολόδικα μου. Κι έτσι όταν πήγα στο γυμνάσιο άρχισα να ασχολούμαι συστηματικά με τη ζωγραφική, τα γλυπτά και τις κατασκευές και να γεμίζει η βιβλιοθήκη μου με βιβλία και βιογραφίες καλλιτεχνών. Αν και άριστη μαθήτρια, ακόμα το όνειρο μου ήταν να περάσω στη Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών όπως κι έγινε. Φοίτησα απ΄το 2012 ως και τον Οκτώβριο του 2017 όπου έδειξα και τη πτυχιακή μου. Αποφοίτησα απ΄το  Α΄ Εργαστήριο Γλυπτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Στη σχολή παρακολούθησα το εργαστήριο της ‘ Κεραμικής ‘ , του ‘ Ξύλου ‘ , της ‘ Γυψοτεχνίας – Χαλκοχυτικής ‘ , και του ‘ Σχεδίου ΄ και επίσης έμαθα από σεμινάρια τεχνικές κεραμικής όπως το ‘ Raku ‘ .

Εκθέσεις όπου έχω συμμετάσχει :

2018 : » Rooms 2018 » στην Αίθουσα Τέχνης Καππάτος / Kappatos Gallery .
2018 : » Studios 2017 » στο TAF Theartfoundation.
2017 : Η πτυχιακή μου έκθεση στο χώρο ΄ Νίκος Κεσσανλής της ΑΣΚΤ ‘ .
2017 : Ομαδική έκθεση ΄ Ο Γαλάζιος Άγγελος ‘ με το Α΄ Εργαστήριο Γλυπτικής της ΑΣΚΤ  ‘ στο  Δημοτικό Σχολείο Καρδαμύλης στη Μάνη.
2017 : Ομαδική έκθεση ‘ Edge/Piraeus ‘ στο Kastela Art Center στο Πειραιά με το Ά Εργαστηρίο Γλυπτικής της ΑΣΚΤ σε συνεργασία με το Weissensee Academy of Arts.
2017 : Ομαδική έκθεση ‘ Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών – Στοart ΚΟΡΑΗ , Διαγωνισμός Τελειοφοίτων της ΑΣΚΤ 2017 ‘ στη Στοart ΚΟΡΑΗ.
2016 : Ομαδική έκθεση’ Human Trafficking ‘ στο ‘ Break the Chain festival 2 ‘ στη Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων.
2016 : Ομαδική έκθεση ΄ Ανθρωπογραφίες – η έννοια του εκμαγείου στη τέχνη ‘ με το εργαστήριο ‘ Γυψοτεχνίας – Χαλκοχυτικής της ΑΣΚΤ ‘ στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας των Μετεώρων.
2016 : Ομαδική έκθεση ΄ Ανθρωπογραφίες – η έννοια του εκμαγείου στη τέχνη ‘ με το εργαστήριο ‘ Γυψοτεχνίας – Χαλκοχυτικής της ΑΣΚΤ ‘ στο Μουσείο Μπενάκη  , Πειραιώς 138 .
2014 : Ομαδική έκθεση με το ‘ Α’ Εργαστήριο Γλυπτικής ‘ της ΑΣΚΤ  στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη στο Μαρούσι.
2012 : Ομαδική έκθεση ‘ Διήμερο Δημιουργίας ‘ με το εργαστήριο ‘ Σχεδίου ‘ της ΑΣΚΤ στο Δημαρχείο του Μετς.

e-mail : aik.diamanti@hotmail.com
Ιστοσελίδα : https://www.behance.net/aikdiamanti
Instagram : https://www.instagram.com/aikaterini_diamanti/