Νεκτάριος Δ. Αλεβιζόπουλος

nektariosΟ ιατρός Νεκτάριος Δ. Αλεβιζόπουλος αποφοίτησε το 1997 από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τον Οκτώβριο του 2000 ξεκίνησε την ειδίκευσή του στην Παθολογία, στο Ογκολογικό Τμήμα του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός» και την ολοκλήρωσε τον Ιούλιο του 2004 στο ίδιο νοσοκομείο στο Ε’ Παθολογικό Τμήμα, ενώ για έξι μήνες κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής του εκπαιδεύτηκε στην αντιμετώπιση Εθνικών Πανδημιών υπό την αιγίδα του ΚΕΕΛ (Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων) στο Γ.Ν.Α
Εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο Ογκολογικό Τμήμα  στο θεραπευτήριο «Υγεία»  το 2005. Το 2006 ξεκίνησε ειδίκευση στην Ογκολογία στο τμήμα Μεταμοσχεύσεων Μυελού τον Οστών σε Συμπαγή Νεοπλάσματα –Τμήμα Ογκολογίας Μαστού στο Royal Marsden NHS στο Λονδίνο. Ακολούθησε ειδίκευση στην Παθολογική Ογκολογία, στο Ογκολογικό Τμήμα του Γ.Ν.Α. « Ο Ευαγγελισμός», όπου και απόκτησε τον τίτλο ειδικότητας της Παθολογικής Ογκολογίας τον Ιούλιο του 2009.
Εργάστηκε ως επικουρικός ιατρός στο Ογκολογικό Τμήμα του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός» από τον Σεπτέμβριο του 2009 έως και σήμερα.
Από τον Φεβρουάριο του 2004 και έως σήμερα συμμετέχει ενεργά στην οργάνωση και διεκπεραίωση εκστρατειών Προληπτικής Ιατρικής στις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας υπό τη ΜΚΟ «Φίλοι της Κοινωνικής Παιδιατρικής –Ανοιχτή Αγκαλιά», δράση για την οποία έχει βραβευθεί από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Νικήτα Κακλαμάνη το 2004 και από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια το 2006, ενώ για τον ίδιο λόγο του έχει απονεμηθεί τίτλος Επίτιμου Δημότη από το Νομάρχη Δωδεκανήσου στο Δήμο Λειψών. Στην εθελοντική δράση του περιλαμβάνεται και η συμμετοχή του σε προγράμματα ενημέρωσης Προληπτικής Ιατρικής υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Καρδιολογικού Ιδρύματος (ΕΛΙΚΑΡ).
Στο επιστημονικό του έργο συγκαταλέγονται 45 ελληνικές εργασίες-ανακοινώσεις και 40 διεθνείς ενώ έχει δημοσιεύσει 16 ελληνικές και 4 διεθνείς μελέτες.
Στις μεταπτυχιακές του σπουδές αναφέρεται η εκπόνησης διδακτορικής διατριβής στην κατεύθυνση της προληπτικής ιατρικής στο Εθνικό Καποδιστριακό ΠΑ το 2005 και από το 2012 στο τμήμα ψυχιατρικής του Εθνικού Καποδιστριακού ΠΑ, απόκτηση τίτλου Master of Science στην κατεύθυνση Προαγωγή Ψυχικής Υγείας – Πρόληψη Ψυχικών Διαταραχών.
Έχει συμμετάσχει ως εκπαιδευόμενος σε  ελληνικά και διεθνή μετεκπαιδευτικά σεμινάρια και ως εκπαιδευτής –ομιλητής έχει αναπτύξει θέματα σχετικά με την ειδικότητά του ως Ογκολόγος-Παθολόγος τόσο σε επίπεδο κλασσικής ιατρικής όσο και σε επίπεδο ολιστικής ιατροκεντρικής κατεύθυνσης. Ενδιαφέρεται για το λόγο και την τέχνη και στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη συγγραφή πεζών και άλλων κειμένων.